Program – Lørdag den 9. marts 2019

Kl. 11.00 : Mads Frank

Fra landevej til Ultrarytter

Kom og hør om overgangen fra landevej til ultra med løb på mellem 600 og 5000 km non-stop cykling. Få samtidigt et par fif til bedre komfort, mere power og overskud på de lange ture.

Gennem årene har Mads Frank været med i forskellige hold på EuropeTour, herunder Team Roth, Vorarlberg Pro Cycling og Bliz-Merida Pro Cycling.

I ultra cykling handler det ikke om rytteren. Det handler om at opbygge et udholdenhedshold i verdensklasse, der kan levere uanset hvad. Det kræver så mange forskellige kvaliteter. Fokus, innovation, planlægning, tillid og holdånd. Project Ultra Cycling handler om tusinder af kilometer, hvor vores unikke højtydende team bygges op.

Kl. 13.00 : Steen Garset

Bjergcykling for begyndere

En begynderguide til cykelteknik i bjerge. Gennemgang af færdigheder og øvelser, som vil udvikle en dygtig cyklist med sikker og effektfuld teknik. Steen Garset gennemgår emner som svingteknik, bremseteknik, optimal udnyttelse af gearskiftere og kroppens balance. Cykletekniske færdigheder, der vil være gavnlig for enhver cyklist, som planlægger rejse og træningslejr på bjergveje.

Steen Garset er tidligere træner for det danske mountainbike landshold, og en eftertragtet foredragsholder.

Hvis du ikke tidligere har hørt hans foredrag, og er interesseret i bjergcykling, så skal du ikke snyde dig selv for denne oplevelse.

Kl. 15.00 : Tværs over USA

I den gode sags tjeneste

Hør Stigs foredrag om missionen med at inspirere til at sætte sig mål og holde fokus mod fremtiden, når man rammes af alvorlig sygdom som det skete for vores familie, da hans søn fik konstateret lymfecancer i 2013.

Om målsætning, motivation, om at tro på lortet og om en vanvittig cykeltur på 4.000 km tværs over USA på 10 døgn

Om at være den første Nordjyde med den vanvittige plan om en enkeltstart på cykel næsten 5.000 km tværs over USA – på blot 12 døgn. Stig nåede at cykle 3.858 km på under 10 døgn indtil en sovende arm gjorde det uforsvarligt at fortsætte.

Kun 300 personer har gennem de seneste 36 år gennemført det vilde projekt, og Stig og hans team har haft en helt anderledes og speciel mission, idet motivationen er den kræftsygdom, som ramte Stigs søn, Max, for tre år siden.

En fortælling, der handler om meget mere end at deltage i Verdens hårdeste cykelløb – fortalt af en velformuleret og veloplagt Stig, der med glimt i øjet allerede har underholdt deltagerne i mere end 50 foredrag. Og om, hvorfor Max og Stig allerede nu har besluttet, at de VIL gennemføre Race across America i 2019. Stig på cyklen og Max i følgebilen.

Læs mere om projektet og Team Nico her: team-nico.dk

Kl. 16.00 : Film: Godspeed

The Race Across America

Som afslutning på Stigs foredrag, vil vi tilbyde alle besøgende på Aarhus Bike Show, at se filmen “Godspeed – The Race Across America”.

Martin Butler har instrueret filmen fra 2016, og handler om en ydmyg sportsjournalist, der har overlevet et flystyrt og går sammen med den ultra-konkurrencemindede CEO i verdens hårdeste udholdenheds cykelløb.

Drevet af deres fælles mål cykler de mere end 3.000 kilometer, mens de kæmper mod deres konkurrenter, ekstrem terræn og vejr, indre dæmoner og til tider hinanden.

Filmen giver et godt og realistisk billede af de stradbadser som RAAM deltagerne udsætter sig selv for.

Der er gratis adgang til filmen, når man fremviser gyldigt armbånd fra Aarhus Bike Show 2019.

Godspeed vises i CinemaxX i Bruuns Galleri ved siden af Centralværkstedet.

Program – Søndag den 10. marts 2019

Kl. 11.00 : Fra Ildlandet til Ishavet

På cykel fra Argentina til Alaska

Kenneth Bruun Jørgensen og Marie Stoubæk drog i januar 2017 ud på en ekspedition fra Ushuaia, verdens sydligste by, og cyklede gennem Sydamerika, Mellemamerika og Nordamerika, hvor de nåede målet i Alaska, oktober 2018.

De fortæller om deres livs eventyr, hvorfor de valgte at køre på et bikepacking set-up og om de mange bikepackingruter samt krævende spor, de kørte undervejs. Igennem historier og flotte billeder, fortæller de om at cykle i høje bjerge, den vilde natur og om den store gæstfrihed, de mødte overalt.

Kom med på bagagebæreren og hør om, hvordan det er at leve næsten 2 år på en cykel med kun 20 kg bagage, et lille tomandstelt og masser af tid til at tænke sig om.

Bikepackers.dk præsenteres i samarbejde med Cyklistforbundet.

Læs mere om Kenneth og Maries eventyr på bikepackers.dk

Kl. 13.00 : Behind Handlebars

Verden set henover cykelstyret

I 2015 startede Oliver Emil Andersen fotoprojektet Behind Handlebars, hvor han lagde ét billede ud om dagen på Instagram fra hans liv fra perspektivet bag cykelstyret tagget #behindhandlebars.

I dag har Behind Handlebars udviklet sig til et verdensomspændende fænomen med følgere fra 163 forskellige lande, der deltagere i cykelture, samt selv deler deres eget liv bag cykelstyret på Instagram.

Projektet tager Oliver rundt i hele verden, hvor han på to hjul udforsker de byer, han kommer til. De mange unikke billeder er blevet til dekorative plakater, og hvad der startede som en simple idé og vision er nu blevet til en fuldtidsbeskæftigelse.

Kl. 15.00 : Film: Moser

Filmen introduceres af Ole Ritter, der i en årrække kørte på hold med Francesco Moser

Francesco Moser er stadigt den italienske rytter med flest sejre. En legende på to hjul. Født og opvokset i Trentino, men kendt over hele verden.

Dokumentaren er dedikeret til Moser’s fantastiske karriere og har fulgt hans fremgang i løbet af et år på sit velkendte terræn.

Den fortæller ikke alene om mesteren selv, men skaber også et unikt portræt af manden, hans familie og samfundet Palù di Giovo, en lille by i provinsen Trento, hvor han blev født, og hvor han altid er vendt tilbage.

Et usædvanligt portræt af den store mester, der snakker om sit liv og sin karriere på en uventet måde. Et usædvanligt menneskeligt eventyr, der dokumenterer cykellegendens dybe bånd med sit hjemland og genskaber sine fejringer i selskab med Merckx, Saronni og Hinault.

“Moser – Scacco al Tempo” vises i CinemaxX i Bruuns Galleri ved siden af Centralværkstedet. Filmen er på italiensk med engelske undertekster.

Her har firmaet adresse

NORDIC BIKE SHOWS A/S
INDUSTRIKROGEN 4-B
DK-2635 ISHØJ

Her afholdes messen

CENTRALVÆRKSTEDET
VÆRKMESTERGADE 9
DK-8000 AARHUS C

Kontakt os

CHRISTIAN RITTER
MOBIL: +45 20 42 00 06
MAIL: CHRISTIAN@RITTER.DK

Følg os